Közélet

2015.08.25. 09:11

A Misi Süti polgármesteri kitüntetést kapott a falu tortájáért

A Szent István-napi ünnepségen adták át Bugacon a községi kitüntetéseket.

Vajda Piroska

A helybeliek javaslatai alapján idén négy személy munkáját díjazták. A két település társult önkormányzatának szervezeti és működési szabályzata szerint minden évben két személy kaphatja meg a Bugac Községért kitüntetést. (A díszpolgári címet mindig a választások évében adományozzák.) Az összegyűjtött javaslatok alapján a képviselő-testület hozza meg a döntést.

– Mindig nagyon nehéz dolga van a képviselőknek, mert szerencsére sokan vannak olyanok a faluban, akik kiérdemlik a díjat – fogalmazott Szabó László polgármester az ünnepségen. A Bugac Községért díj egyikét Borics Zoltánné nyugdíjas pedagógus kapta negyvenéves oktató-nevelő munkájáért, a faluban élő emberek részére szervezett kirándulásokért. (Mivel a tanárnő nem tudott részt venni az ünnepségen, a tanévnyitón veszi át a díjat.)

Posztumusz Bugac községért díjat kapott az öt éve elhunyt Juhász Károly, aki példaértékű, önzetlen munkáságával nagyon sokat tett a bugaci gyermekekért. Neki köszönhető, hogy Bugac nevét a sakk révén messze földön ismerik. Húsz évvel ezelőtt indította el a sakkszakkört a faluban, és ma már nemzetközi nagymestereik vannak. A díjat édesanyja vette át az ünnepségen.

– Vannak, akik nem csak az elvárhatót, de az elvárhatón felül is teljesítenek nap mint nap. A hétköznapokon és ünnepeinken egyaránt sokat tesznek a faluért – hangsúlyozta Szabó László, aki polgármesteri kitüntetéssel ismerte el Balog Mihály és Tholt János munkáját.

Balog Mihály, a Misi Süti Cukrászda vezetője rendszeresen támogatja a községi rendezvényeket és segíti a helyi civil szervezeteket. Az idei falunapon ő sütötte a több mint hétszáz szeletes falutortát is. Tholt János az óvodás és iskolás gyermekek fociedzőjeként végzett kimagasló és színvonalas munkájáért vehette át a polgármesteri elismerést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!