Közélet

2015.08.25. 08:51

Évente ötven újszülöttel gyarapodik a település

Gyerekeket és szüleiket köszöntötték az augusztus 20-i ünnep alkalmából Lakiteleken.

Szentirmay Tamás

Egy új kezdeményezésre került sor az államalapítás ünnepe alkalmából a nagyközségben. Köszöntötték azokat a gyerekeket és szüleiket, akik 2014. január elseje után születtek. Ez idő alatt összesen 73 kisgyerek látta meg a napvilágot.

– Egy település életében sokat jelent az, ha születnek gyerekek, mert ők a jövő nemzedéke. Legtöbb kis település számára a problémát a falu elöregedése jelenti – mondta köszöntőjében Zobokiné Kiss Anita polgármester. – Lakiteleken minden évben közel ötven kisgyermek születik, ami megelégedéssel tölthet el bennünket. Nem fenyeget bennünket az a veszély, hogy elnéptelenedik településünk. Szülőnek lenni egyrészről a legcsodálatosabb munka, de egyben a legnehezebb is, és persze nagyon felelősségteljes. Mindannyian azon vagyunk, hogy egy jobb, szebb, felelősségteljesebb világot teremtsünk, sokkal szebb jövőt az emberiségnek. Ezért mindannyian felelősek vagyunk. A gyermek a jövő nemzedéke, ezért rendkívül fontos, hogy úgy bánjunk velük, hogy boldogok és kiegyensúlyozottak legyenek. Nemcsak szülőként, de településvezetőként is úgy gondolom, hogy élen kell járni abban, hogy gyermekeink és szüleik érezzék a törődést, ezért hagyományt teremtően, ettől az évtől kezdve, minden augusztus 20-án köszönteni fogjuk Lakitelek legifjabb lakóit – hangsúlyozta a polgármester.

A polgármester minden gyermek nevét felolvasta, az ott lévő szülőket, gyermekeikkel együtt felhívták a színpadra. Valamennyi jelenlévő egy emléklapot, és az Univer jóvoltából egy minden gyermek számára fogyasztható bébi desszertet vehettek át dr. Pethő Anada jegyzőtől.

 

Címkék#Lakitelek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!