Kultúra

2015.08.23. 21:17

Értékbörze

Számos település bemutatta értékeit Kecskemét főterén, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által rendezett XVIII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon.

Popovics Zsuzsanna

19 településről több mint 80 kiállító és 40 kézműves adott egymásnak találkát. Kunbaracsról többek között Hegedűs László, aki bőrműves és fűző-fonó tudományából adott ízelítőt két alkalommal. Lajosmizsén készült idén a legfinomabb lekvár. A felhívásra 3 kategóriában – hagyományos ízű, vegyes gyümölcslekvár, kreatív lekvár – 23 lekvárkészítő jelentkezett 65 lekvárral. Az első helyezettek közül választotta ki a zsűri a térség lekvárját, mely Vinnainé Csurpek Ágnes mizsei keramikus és kézműves lekvárkészítő konyhájában készült. Kerekegyháza bemutatkozása is emlékezetes marad. A város képviseletében Kohut Sándorné Ida 60 kg szilvából főzött lekvárt hagyományos módon, üstben Kecskemét főterén. Az elkészült lekvárból kóstolót kaptak az érdeklődők.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!