Közélet

2015.07.29. 17:03

Igazi csapattá váltak

Nagy érdeklődés mellett harmadik alkalommal tartott nyílt napot a napokban az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Idősgondozó Szolgálatának Nyitnikék klubja.

Sebestyén Hajnalka

A Margaréta utcai intézmény előtti szabad területen először vidám táncos műsort adtak elő a klub tagjai, majd a Katona József Színház színművészei, Sirkó László és Csombor Teréz operett betétdalokkal és magyar nótákkal szórakoztatta a közönséget.

– A nappali ellátásunkat egyre többen veszik igénybe. A nyugdíjba vonult időseknek, miután kikerültek a munka világából, jól esik egy újabb közösség tagjává válniuk. Fontos számukra, hogy ne csak otthon legyenek, hanem új társas kapcsolatokra találjanak, barátokkal tartalmasan kitöltsék szabadidejüket. Ma már a család is egyre inkább elfogadja ezt – mondta Molnár Gyuláné, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Idősgondozó Szolgálatának Margaréta utcai telephelyének vezető gondozója.

A nappali ellátás keretében hétköznapokon 8 és 16 óra között különböző foglalkozásokra várják a tagokat. Vannak kézműves foglalkozások, működik egy dal- és tánckör. Emellett mentális gondozásban is részt vesznek, segítenek a szociális ügyek intézésében, pályázatok elkészítésében. A nyílt napra is heteken át készültek az idősek, rengeteg próbát tartottak a táncos műsoruk kapcsán. Valamennyi együtt töltött óra tovább erősítette barátságukat, igazi csapattá kovácsolta őket össze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!