Közélet

2015.07.29. 16:21

Hasznos információkat kaphat a szoptatásról

A Szoptatás Világhetét 1992 óta ünnepeljük világszerte augusztus első hetében. Az idei már a 23. alkalom. Július 31-én Kecskeméten is lesz ehhez kapcsolódó rendezvényt.

baon.hu

A rendezvények célja, hogy valamilyen szoptatáshoz kapcsolódó kérdéskörre irányítsák a közvélemény figyelmét. Az idei téma: hogyan lehet segíteni a nőket a szoptatás és a munkavállalás összehangolásában.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya a kecskeméti védőnőkkel együtt július 31-én 9.00 és 11.30 óra között Kecskeméten is megrendezi az eseményt, melynek a helyszíne a Széchenyivárosi Szent Család Közösségi Ház lesz.

A rendezvényre várják a várandósokat és a kisgyermekes családokat, akik a szoptatással és babagondozással kapcsolatosan számtalan témában tájékozódhatnak. Szoptatási szaktanácsadás, hordozás, védőnői szűrővizsgálatok, hozzátáplálás, babamasszázs mellett, a balesetek megelőzése, védőoltások, korai fejlesztés, ezen kívül családtervezési, nővédelmi témakörben is lehet információkat kapni.
Lehetőség nyílik a védőnőkkel, és a gyermekgondozásban érintett más személyek, szervezetek (kórházi védőnő, Aranykapugyermekház Fejlesztő Központ, Ötpötty Kreatív Játszóhely stb.) képviselőivel személyesen beszélgetni is - tudtuk meg a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivataltól.

 

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!