Kék hírek, bulvár

2015.07.29. 15:38

Jutalmat kaptak az életmentő rendőrök

Jutalmat kaptak az izsáki egyenruhások, akik kimentettek egy fuldokló férfit a Kolon-tó duzzasztójánál.

police.hu

Július 17-én a Kolon-tó duzzasztójánál egy férfi öngyilkossággal fenyegetőzött. Az Izsáki Rendőrőrs munkatársa, Dömsödi Gábor rendőr törzsőrmester körzeti megbízott és Kovács Gábor rendőr hallgató a helyszínre érkezve azt tapasztalták, hogy a 40 éves helyi lakos már a vízben van. A zsilip vasszerkezetébe kapaszkodó férfit - akiről kiderült, hogy nem tud úszni - a rendőrök megpróbálták meggyőzni, hogy hagyjon fel a szándékával, azonban nem jártak sikerrel.
 
Kovács Gábor egy jármű vontatókötelét erősítette a derekára, míg a körzeti megbízott végig tartotta társát a kötél másik végén. A hallgató a korábban elmerült és már mozdulatlan testhez úszott, majd a férfi fejét szakszerűen kiemelte a vízből, a társa pedig a kötél segítségével kihúzta őket a partra. 

Dávid Károly r. dandártábornok, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője szerdán a példaértékű helytállás elismeréséül tárgyjutalomban részesítette Dömsödi Gábor rendőr törzsőrmestert és Kovács Gábor rendőr hallgatót és sok sikert kívánt további munkájukhoz.

 

Címkék#Izsák

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!