Sport Bács-Kiskun

2015.07.22. 17:39

Keceli indulója is lesz a riói olimpiának

Keceli indulója is lesz a jövő évi riói olimpiának. A viadalra Szabián Norbert kvalifikálta magát.

B. K.

Indulási jogot szerzett a jövő évi riói olimpiára a keceli Szabián Norbert, mivel a szlovéniai Mariborban zajló Európa-bajnokságon negyedik lett az 50 méteres kisöbű szabadpuska fekvő versenyszámban. A magyar sportlövő az alapversenyben elért 624,9 körös teljesítményével éppen bejutott a nyolcas döntőbe, amelynek mezőnyében rajta kívül a svájci Simon Beyelernek és az orosz Szergej Kovalenkónak szintén nem volt kvótája.

Mivel két indulási jogot lehetett szerezni, Szabiánnak egyiküket meg kellett előznie a kvótáért. A döntőben a nyolcadik sorozat után esett ki először a legrosszabbul álló versenyző, majd kétlövésenként újabb és újabb sportlövő búcsúzott. A 14. sorozat után Beyeler volt az utolsó, így ötödik helyen végzett, és ezzel biztossá vált Szabián indulási joga. A magyar végül 164,8 körrel negyedikként zárt a fináléban. A győzelmet Kovalenko szerezte meg.
„Egyéni csúccsal jutottam a döntőbe. Nagyon nehéz volt a verseny, hatalmas hőségben, egy bádogtető alatt lőttünk, de a sok gyakorlás és a szurkolás meghozta az eredményt. Nagyon boldog vagyok, és mindenkinek köszönöm, aki drukkolt értem!” – nyilatkozta Szabián Norbert a KecelMédiának.

A sportlövőknél ez a harmadik magyar olimpiai kvóta Rióra. Tobai-Sike Renáta a szeptemberi granadai világbajnokságon a sportpisztolyosok versenyében elért harmadik helyével harcolta ki a részvétel jogát, áprilisban pedig a világ- és Európa-bajnok puskás, Sidi Péter szerzett indulási jogot azzal, hogy a dél-koreai Csangvonban rendezett világkupán megnyerte a légpuskaszámot.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!