Kék hírek, bulvár

2015.07.20. 13:58

Újra kellett éleszteni tegnap egy kislányt a Kecskeméti Fürdőben

Vasárnap egy 4 éves kislány életét mentették meg a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark alkalmazottai, és egy, a helyszínen tartózkodó orvos, illetve orvosi asszisztens. A gyors intézkedésnek köszönhetően a kislányt a mentők már stabilizált állapotban szállították a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályára.

Zs. D.

A fürdőt működtető Hírös Sport Nonprofit Kft. hétfőn azt közölte, hogy az elsődleges belső vizsgálatuk alapján július 19-én, vasárnap a kecskeméti strand élménymedencéjéből 18:15 perckor egy 4 éves körüli külföldi kislányt mentettek ki, aki a sok fürdőző között elmerült a vízben. A baleset az élménymedence azon részén történt, ahol a vízmélység megközelítőleg 120 centiméter. Miután a kislányt kihúzták a partra, az úszómester azonnal eljuttatta az elsősegély nyújtó helyre, ahol rögtön megkezdték az újraélesztést. Az újraélesztésben és a kislány ellátásában segítséget nyújtott egy éppen a helyszínen tartózkodó aneszteziológus orvos, és egy orvosi asszisztens is. Az úszómesterek azonnal értesítették a kecskeméti mentőállomás munkatársait is, akik pár percen belül megérkeztek a helyszínre. Addigra szerencsére sikerült stabilizálni a kislány állapotát, akit a mentősök már úgy szállítottak a kórházba, hogy a keringése helyreállt, és önállóan lélegzett. A Hírös Sport Nonprofit Kft. – természetesen a kislány szüleivel együtt – bízik a kislány mielőbbi felépülésében. 

A Hírös Sport Nonprofit Kft. az esettel kapcsolatban arra hívja fel vendégeik és az összes fürdőző figyelmét, hogy a nyári balesetek megelőzésére fokozottan figyeljenek! Az Országos Mentőszolgálat rendszeresen felhívja a figyelmet arra, hogy felhevült testtel senki ne ugorjon vízbe, és kerülendő az alkoholfogyasztás is, hiszen ittas állapotban könnyen vízbe lehet fulladni. Alapszabály, hogy vízbe ugrás előtt érdemes meggyőződni a víz mélységéről, hiszen a rossz helyzetértékelés komoly sérülést, bénulást is okozhat. Kisgyermeket soha nem szabad felnőtt felügyelete nélkül hagyni még a kis vízmélységű medencéknél sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!