Sport Bács-Kiskun

2015.07.02. 19:23

Erő volt, a rutin hiányzott

Ha kicsit rutinosabbak a Veloroom-Kecskeméti Első Sor bringásai, akkor akár egynél több érmet is gyűthettek volna az ob-n. Szégyenkezésre azonban így sincs okuk.

Borbély Károly

A Debrecenben rendezett országos bajnokságon hosszú idők után ismét sikerült érmet nyernie kecskeméti születésű és nevelésű versenyzőnek. A spotág idei egyik legfontosabb megmérettetésén Hakk Bence, a Veloroom-Kecskeméti Első Sor U17-es versenyzője az egyéni indításos időfutamon, 40 km/h feletti átlagsebességet produkálva a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Bence ezzel is bizonyította, hogy nem véletlen hívták meg az utánpótlás magyar válogatottba.

– A célunk az volt, hogy szerezzünk érmet az ország legjobbjai között. Ez sikerült, nagyon boldogok vagyunk – mondta Sáfár Tamás edző.
A hírös városiak a mezőnyversenyben is jól szerepeltek. Hakk Bence kategóriájában (U17) hetedikként ért célba a győztessel azonos idővel. Az U19-esek mezőnyében Minkó Roland hetedik, Zsámboki Gyögy tizennegyedik lett. Mindketten öt másodperccel maradtak le az aranyérmestől.
– Az erő mindhárom versenyzőnél megvolt, a rutin még hiányzott – foglalta össze tömören Sáfár Tamás.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!