Közélet

2015.07.02. 07:20

55 millióból 30 másodperces imázsfilm készül a vizes vb-re

A kecskeméti önkormányzat magára vállalta a 2017-es budapesti úszó-világbajnokságot népszerűsítő 30 másodperces imázsfilm készítésének 55,6 millió forintos költségét.

Hraskó István

SWIM-WORLD-WOMEN-200M-BUTTERFLY

Fotó: FRANCOIS XAVIER MARIT

Múlt heti ülésén a kecskeméti képviselő-testület tárgyalt a költségvetés módosításáról, és meglepő módon szóba került a 2017-es 17. úszó, vízilabda, műugró, szinkronúszó és nyíltvízi vizes világbajnokság is.
„Kecskemét városa számára megtiszteltetés, és egyedülálló lehetőség a 2017. évi világbajnokság támogatása, mely kiemelt partneri kapcsolatot jelent, és rendkívüli jelentőséggel bír a városmarketing, idegenforgalom és a helyi szolgáltatói szektor szempontjából. A kiemelt partnerség által Kecskemét hivatalos helyszíne lesz a VB egyes kísérőrendezvényeinek” – ez az indoklás szerepelt az előterjesztésben. A filmet összesen harminc másodpercre tervezik, költségként 55 millió 647 ezer forintot különítettek el rá.

Az előterjesztésben azt írták, a film elkészítését a Kecskeméti Televízió Kft. koordinálja, szerepet vállal benne a Kecskemétfilm Kft., azaz a rajzfilmstúdió is. Több egyeztetés után megszületett a film kreatív koncepciója, majd ez alapján a képes forgatókönyv. A kiadások magukba foglalják – többek között – a stáb, szereplők, a forgatás, szállítás, képtechnika, világítás, nyersanyag, hangosítás, az utómunka/3D animáció költségeit.

Az 55 milliós tételre Falusi Norbert LMP-s képviselő kérdezett rá, jól látja-e az összeget. Szemereyné Pataki Klaudia megerősítette, hogy igen, az önkormányzat állja a film költségeit. Mint a polgármester elmondta, a tárgyalások eredményeként a város kiemelt partner lesz, edzőtáborokat, előversenyeket rendezhetnek majd a fürdőben a vb-t megelőző hónapokban, és „a versenyzők már a kvafilikáció során viselik Kecskemét címerét”.

Szemereyné hozzátette, a kisfilm mellett még egy verzió merült fel, mégpedig az, hogy a város direktben fizet a szervezőknek. Ezt a lehetőséget viszont a polgármester elvetette, mondván, „a sport készpénz-támogatása égető kérdés volt az elmúlt években városunkban”. Így az önkormányzat a videót vállalta. A polgármester azt hangsúlyozta: a rövid imázsfilmet „a világ minden pontján” bemutatják majd. A költségek magyarázatául említette, hogy olyan jelenetek is lesznek a spotban, hogy egy úszó ugrik a Lánchídról a Dunába.

– Azt gondolom, büszkék lehetünk rá, hogy egy ilyen megállapodást tudtunk kötni. Ennyivel is támogathatjuk ezt a vizes eseményt, ami nemcsak Kecskemétnek, hanem az országimázsnak is egy nagyon fontos állomása. Büszkék lehetünk a Kecskeméti TV stábjára és az animációs filmstúdióra, hogy egy ilyen világeseményhez el tudják készíteni a reklámfilmet – jelentette ki Szemereyné Pataki Klaudia.
Az előterjesztést a városvezető Fidesz-KDNP frakció 14 igen szavazatával, az ellenzék 1 nem és 5 tartózkodó voksa mellett fogadta el a közgyűlés.

Beugróként vállalta el Magyarország a rendezést

A 2017-es úszó-világbajnokságot Budapesten és Balatonfüreden rendezik meg. A világbajnokság eredetileg a mexikói Guadalajarában lett volna, 2015 februárjában viszont a mexikói város visszalépett a rendezéstől. Magyarország eredetileg 2021-ben adott volna helyet az eseménynek, de elvállalta a 2017-es világbajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!