Közélet

2015.07.01. 19:39

Ki kellett bővíteni a tanyabusz pályázat keretét

A tanyabusz pályázaton 2600 pályázó nyert, kiértesítésüket megkezdték, a kifizetési kérelmeket a nyertesek október 30-ig nyújthatják be - mondta Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár- és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

MTI

Kis Miklós Zsolt hozzátette, hogy a pályázat eredeti 15 milliárdos keretét a nagy igényre tekintettel 22 milliárd forintra emelte a Miniszterelnökség. Még áprilisban három pályázatot tettek közzé, ezek a mezőgazdasági gépbeszerzés, a fiatal gazdák, valamint a tanyabuszok támogatását szolgálták. Csak ez utóbbi értékelése valósult meg eddig.

A tárca két célterületet határozott meg, az elsőben a falu- és tanyagondnoki szolgáltatás fejlesztésére pályázhattak járműre az önkormányzatok, míg a másodikban polgárőrök, egyházak, sportegyesületek és más helyi civil szervezetek igényelhettek támogatást. Egy településről legfeljebb három pályázatot lehetett elindítani, de a tipikus az egy pályázat volt - tette hozzá az államtitkár.

A sikeres pályázók közül 1600 önkormányzat, 400 polgárőr szervezet, 200 pedig egyház volt. A támogatás a jármű teljes vételárát fedezi, terepjáróra 5 millió, buszokra - két méretkategóriában - 8 illetve 10 millió forint jár.
Az államtitkár elmondta azt is, hogy a május 7-én indult pályázat az első kategóriában május 18-ig tartott, viszont a második kategóriában 3 óra elteltével fel kellett függeszteni a befogadást a nagy igény miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!