Közélet

2015.07.01. 16:51

Ismét strandolhatunk a hét végén

A következő napok strandidőt hoznak, a fölénk áramló egyre melegebb levegőnek köszönhetően hétvégétől igazi forróság köszönt be.

időkép.hu

Csütörtökön a délnyugati, nyugati tájak fölött időnként még több lehet a felhő, péntektől kezdődően azonban országszerte csaknem zavartalan napsütésre van kilátás, és a hőmérséklet is tovább emelkedik: pénteken 28-32, szombaton 30-34, vasárnap már 32-36 fokra van kilátás a legmelegebb órákban, a jövő hét elején pedig a 36-37 fok sem lesz ritka az ország területén, és a hajnalok is egyre kevésbé hoznak majd felfrissülést.

Ebben az időjárási helyzetben a 11 és 15 óra közötti időszakban rendkívül erős lesz az UV-sugárzás! Ha tehetjük ebben az időszakban kerüljük a közvetlen, direkt napfényt, illetve magas faktorszámú fényvédő krémekkel óvjuk bőrünket a leégés ellen. Viseljünk napszemüveget, szalmakalapot, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem, viszont kerüljük a cukros, alkoholos italok és a nehéz, zsíros ételek fogyasztását - tanácsolja az időkép.hu!

A legfrissebb prognózisok szerint a nagy meleg legalább a jövő hét közepéig kitart, hétvégétől várhatóan hőségriadó elrendelésére is sor kerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!