Sport Bács-Kiskun

2015.05.26. 12:41

A tétnélküliség rányomta a bélyegét a meccsre

Két kihagyott büntető, egyetlen gól, meglehetősen unalmas második félidő. Röviden összefoglalva ezek jellemezték a Vidi–KTE találkozót.

Borbély Károly

Egyik csapat számra sem volt különösebb tétje a Videoton–Kecskeméti TE találkozónak. A házigazdák már bajnokként fogadták a pályán elért eredménye alapján az NB I-ben biztosan bennmaradó KTE-t (a fellebbviteli licencadó bizottság ma dönt arról, hogy a következő szezonban élvonalbeli lehet-e a hírös városi alakulat). A tétnélküliség pedig alaposan rányomta a bélyegét a találkozóra, főleg a második félidőben volt meglehetősen unalmas a Vidi 1–0-s győzelmével véget érő meccs. Talán, ha Bebeto nem hibázza el a büntetőt a 14. percben, akkor izgalmasabb mérkőzést láthattak volna a szurkolók. Tizenegyest a Vidi is rontott, Feczesin révén a 40. percben. 

„Rengeteg fiatal játszott, jó benyomást tettek, szimpatikusan küzdöttek, hajtottak, mentek és csinálták – összegzett Bekő Balázs, a KTE vezetőedzője a Duna TV riporterének a lefújást követően. – Fáj a szívem, hogy el kell hagynom Kecskemétet, de ilyen a futball, az ember kitölti a szerződését, és így alakulnak a dolgok. A Diósgyőr irányítása nagy kihívás lesz, de ezek éltetik az embert.”

Joan Carrillo, a Videoton vezetőedzője (akiről az a hír járja, hogy távozik Fehérvárról) így vélekedett: „Végtelenül elégedett vagyok a játékosaimmal, de ez elmondható az egész szezonról. A bajnoki címhez egytől egyig mindenki hozzájárult, a mai mérkőzésen kitett magáért a csapat, győzelemmel búcsúzunk Sóstótól. Boldog vagyok itt, még egy év hátravan a szerződésemből. Jó szezont zártunk, kitűnő eredményeket értünk el. Most már a következő szezonra és a Bajnokok Ligájára koncentrálok.”

Videoton FC–Kecskeméti TE 1–0 (1–0)

NB I-es labdarúgó-mérkőzés, 29. forduló. Székesfehérvár, 2500 néző. Vezette: Fábián (Varga Zs., Márkus)
Videoton: Calatayud – Brachi, Vinicius, Fejes, Mareval – Alvarez (Heffler, 65.), Trebotic, Luijckx (Simon Á., 28.), Kovács I. – Ivanovszki (Sándor Gy., 77.), Feczesin. Vezetőedző: Joan Carrillo
KTE: Tujvel – Szalai, Szkopljak, Karan, Farkas A. – Eninful, Kitl (Dudás D., 78.), Patvaros – Szavics (Csillag, 78.) – Novák, Bebeto (Lévai, 68.). Vezetőedző: Bekő Balázs
Gólszerző: Trebotic (1–0) a 29. percben.
13. perc: Bebeto passzolt a balösszekötő helyén felfutó Kitl Miklóshoz, aki ballal, 10 méterről kapura lőtt, a becsúszva menteni igyekvő Brachi kézzel ért a labdához, tizenegyes.
14. perc: A büntetőt Bebeto végezte el: jobbal a bal sarkot célozta, de nagyon gyengén lőtt, Calatayud vetődve megfogta a labdát.
29. perc: Alvarez bal oldali szögletét követően Vinicius átlépte a labdát, ami a kaputól 22 méterre álló Trebotic elő került, a középpályás jobbal lőtt, a labda több láb között elsuhanva a jobb alsó sarokban landolt, 1–0.
40. perc: Farkas András a tizenhatoson belül lerántotta Ivanovszkit, a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Feczesin állt, jobbal a jobb sarkot célozta, de alaposan mellé lőtt. Tujvel jó irányba vetődött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!