Kék hírek, bulvár

2015.05.25. 16:37

Mobiltelefonokat ígért a fiatal netes csaló

Egy 19 éves oroszlányi nő tizenegy embertől csalt ki 5-16 ezer forintos összegeket az interneten feladott valótlan apróhirdetésekkel.

H. I.

A lány 2014 márciusától az egyik internetes apróhirdetési oldalon mobiltelefonokat és egy alkalommal CD lemezeket kínált megvételre. A nyomozás során kiderült, nem is volt tulajdonában a portékáknak.
- A sértettek a kínált telefonokat és lemezeket az internetes oldalon megvásárolták. A vádlott kérte, hogy az áruk ellenértékét a bankszámlájára utalják át, és a pénz megérkezése után majd postai úton megküldi a termékeket. A vásárlók így is tettek, de a vádlott a termékekkel a valóságban nem rendelkezett, így azokat a becsapott vásárlóknak nem küldte el, az nem is állt szándékában - mondta el dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A csaló áldozatai az ország különböző területeiről kerültek ki, így volt köztük például bajai, zalaegerszegi, de jászfényszarui, debreceni és dunaújvárosi sértett is. 5-16 ezer forintjuk bánta az esetet, a fiatal nő összesen 129 ezer forintot zsákmányolt a becsapott vásárlóktól.

A bűncselekményekkel okozott kár nem térült meg, a sértettek egy kivételével kérték a káruk megtérítését.
A Bajai Járási Ügyészség 11 rendbeli csalás vétsége miatt vádat az oroszlányi nő ellen, perét szintén Baján tárgyalja majd a bíróság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!