Sport Bács-Kiskun

2015.05.25. 16:28

Magyar bajnoki övet szerzett Laki Róbert

A kecskeméti Laki Róbert magyar bajnoki címet szerzett ökölvívásban, Szellő Imre kiütötte ellenfelét, Baranyi Richárd technikai K.O.-val győzött a profi ökölvívó mérkőzésen.

Sz. T.

Kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban rendezte meg a Ferobox Event profi boksz gáláját. A nézők nyolc mérkőzést láthattak. Kecskeméti versenyzők is ringbe léptek, és egy kivétellel az ő kezüket emelték a magasba. A legizgalmasabb találkozónak a pehelysúlyú Laki Róbert mérkőzése ígérkezett, aki a szentesi Nagy „Lütyő” Imrével bokszolt. A tíz menetre kiírt találkozón végig nagy iramot diktált Laki, a hazaiak kedvence. Testre és fejre is nagy ütéseket vitt be, de ellenfele talpon maradt. Az viszont nem volt kétséges, hogy kié lesz a bajnoki öv. A szentesi fiú mindössze az utolsó menetet hajtotta meg, de akkor már Laki taktikusan eltáncolt előle. – A mostani mérkőzésem előtt egy hónappal spanyol ellenfél ellen bokszoltam. Utána nem álltam le, délelőtt és délután is edzettem, az erőnlétre feküdtünk rá, mert a spanyol elleni találkozón ez kiütközött. Rengeteget futottam, erősítettem, készültem keményen a tíz menetre. Technikailag jobb voltam Imrénél, nagyon sok testütést vittem be, ugyanis ezt beszéltük meg. Ezzel szerettük volna meggyengíteni, ami sikerült is – nyilatkozta a mérkőzés után Laki Róbert.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] A képre kattintva galéria nyílik
[/caption]Az egykori kecskeméti öklöző Szellő Imre kubai származású, de már egy ideje Lengyelországban élő ellenfelet kapott. A cirkáló súlyú, fordított alapállású Miquel Velezo már az első menetekben hatalmas ütéseket próbált bevinni Szellőnek, aki ebben az időszakban nem tudta felvenni a ritmust. Aztán rendezte mozgását, és a hatodik menetben először megrendítette, majd a padlóra küldte ellenfelét, akit a mérkőzésvezető kiszámolt. Ezt a mérkőzést gyorsan el kell felejteni – mondta Szellő Imre. Egyszerűen nem értem utol, lassú voltam, éppen ezért nem volt könnyű mérkőzés. Nem gondoltam volna, hogy ilyen kellemetlen ellenfél lesz. Alig tudtam eltalálni, nem erre számítottam, meglepett, éppen ezért ezt a mérkőzést a vitrinbe nem teszem ki az biztos. Mivel az ökölvívás egy társasjáték ez is benne van a pakliban.

A félnehézsúlyú Baranyi Richárd a debreceni Török Ferenccel bunyózott. Végig sokkal jobb volt ellenfelénél és technikai K.O.-val győzte le. A szintén kecskeméti 19 éves Kuricz István félnehézsúlyban, első alkalommal lépett profiként a kötelek közé, de a szegedi 21 éves ellenfele Kis Máté jobb volt nála és technikai K.O.-val győzött. További eredmények, cirkálósúly:Uba George (nigériai)– Faur Csaba (Szentes) döntetlen, nagyközépsúly: Vardan Beasalyan (cseh) – Egedi Renátó (Budapest) pontozásos győzelem, Ugyancsak nagyközépsúly: Kelemen Balázs (Győr) – Robert Talarek (lengyel) pontozásos győzelem. Nehézsúly: Bogdán „Golyó” Zsolt – Jean Marc Monrose (francia) pontozásos győzelem.

 

Sz. T. A képre kattintva galéria nyílik -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!