Kék hírek, bulvár

2015.05.25. 11:38

Elfogtak egy drogneppert

Elkaptak egy sofőt, akinél kokain volt. A férfi a rendőröket elvezette a drog forrásához, ahol további drogokat foglaltak le.

police.hu

Május 22-én Kecsemét külterületén ellenőriztek egy személygépkocsit a rendőrök. A 35 éves B. Gábor ruházatának átvizsgálása során a rendőrök 2,3 gramm kokaint találtak. 
 
B. Gábor egy 31 éves kecskeméti férfitől vásárolta a kábítószert. A nyomozók a Nemzeti Adó- és Vámhivatal  pénzügyőreivel közösen házkutatást tartottak P. Viktor tartózkodási helyén, összesen 51,1 gramm kábítószergyanús fehér színű port, 4,5 gramm zöld színű növényi anyagmaradványt, 53 darab egész és 9 darab fél tablettát, 28 dobozt, amelyben üvegcsék voltak, valamint a kábítószer fogyasztásához és kereskedelméhez használatos eszközöket - köztük fecskendőket, tűket, mérlegeket, fehér porral szennyezett bicskát és kávéskanalat -, mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, laptopot, illetve készpénzt foglaltak le. A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint a kábítószergyanús anyagok kokain, THC, valamint amfetamin hatóanyagot tartalmaznak. A lefoglalt 55,6 gramm kábítószergyanús anyagot és tablettákat igazságügyi vegyészszakértő vizsgálja.
 
A megalapozott gyanú szerint mindkét férfi fogyasztotta is a kábítószert, amit a velük szemben alkalmazott gyorsteszt eredménye alátámasztott.
 
P. Viktort elfogták, majd bűnügyi őrizetbe vették. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2014 őszétől adott el rendszeresen kábítószert B. Gábornak. A 31 éves terhelttel szemben kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai. A nyomozók kezdeményezték a terhelt előzetes letartóztatását, amelyet a Kecskeméti Járásbíróság 2015. május 24-én elrendelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!