Közélet

2015.05.23. 16:26

Villámcsődület volt a Malomban

Néhány percre megállt az élet pénteken délután a kecskeméti Malom Központban.

Zsámbóki Dóra

A bevásárlóközpont földszinti szökőkútja mellől előbb a tárogató hangja csendült fel, majd hegedű kezdte kísérni a dallamot, utána a harmonika is bekapcsolódott a játékba. Ekkor már mindenki figyelte, hogy honnan érkezik a hang, ám az igazi ámulat csak akkor jött, amikor a bevásárlóközpont földszintjén és első emeletén elszórtan közös éneklésbe kezdtek az akcióba beavatott gyerekek és felnőttek.

A kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Iskola diákjai, szüleik és az iskola tanárai tartottak villámcsődületet a Kerek utca szegelet című népdalra „komponálva”, amit természetesen tánc is színesített, így mutatták meg a résztvevők az iskola jellegzetességeit. Az akció célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a család, az iskola, valamint a civil szervezetek és az önkormányzati szervezetek együttműködésére, melynek központjában a gyermekek állnak. A spontánnak tűnő megmozdulás természetesen komoly előkészületeket igényelt, ez, illetve maga az esemény is még inkább összekovácsolta a gyermekeket, a szülőket és az iskolát. A 3-4 percig tartó villámcsődület végén a résztvevők éppen olyan gyorsan tűntek el a forgatagban, mint ahogy megjelentek, búcsúzóul azonban többen megjegyezték: ez nagyon jó volt.

 

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!