Közélet

2015.05.21. 20:09

Három hétig kérdezik a gazdákat

A Központi Statisztikai Hivatal május 23-tól június 15-ig reprezentatív mezőgazdasági összeírást hajt végre Bács-Kiskun megye 45 településén.

Popovics Zsuzsanna

A felmérés célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve hiteles képet adjon a hazai gazdaságirányítás, az EU és a gazdálkodók részére. A mintakörzetek közel négyezer kijelölt gazdálkodóját az alábbi településeken keresik fel: Baja, Balotaszállás, Bátmonostor, Bátya, Bócsa, Bugac, Császártöltés, Csengőd, Csólyospálos, Dávod, Dunatetétlen, Dunavecse, Felsőszentiván, Hajós, Harkakötöny, Helvécia, Jakabszállás, Jánoshalma, Kecel, Kecskemét, Kerekegyháza, Kiskőrös, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kisszállás, Kunszentmiklós, Ladánybene, Lakitelek, Mélykút, Móricgát, Orgovány, Páhi, Rém, Soltszentimre, Soltvadkert, Sükösd, Szabadszállás, Szentkirály, Szeremle, Tass, Tázlár, Tiszaalpár, Tiszakécske, Tompa, Vaskút.

A KSH munkatársai (sorszámozott igazolvánnyal rendelkező összeírók) az adatfelvétel során a mezőgazdasági tevékenységhez használt föld- és vetésterületről, istállózott állatállományról, valamint az elmúlt félév során történt állatállomány változásról tesznek fel kérdéseket. Az összeírt egyedi adatokat bizalmasan kezelik, és azok kizárólag statisztikai célt szolgálnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!