Közélet

2015.05.21. 19:04

Országos versenyre készülnek a tűzoltók

Tizenkét tűzoltócsapat adott számot gyakorlati és elméleti tudásáról tegnap Szabadszálláson. A tizedik országos szakmai verseny megyei döntőjében vezetéstechnikai, tűzoltási, műszaki mentési feladatokat kellett megoldaniuk a lánglovagoknak.

PN

– Nagyon fontos, hogy a kollégák folyamatosan fejlesszék tudásukat, megfelelő ismeretekkel rendelkezzenek, amely elengedhetetlen feltétele az eredményes munkavégzésnek. A megye tűzoltóinak felkészültségét mutatják az elért eredmények. Két éve a hivatásos és az önkormányzati csapatunk a második helyen zárta az országos versenyt – mondta el lapunk érdeklődésére Gyapjas János alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes vezetője.
– A mindennapi rutin mellett nagyon fontos, hogy új szituációk elé állítsák tűzoltókat. A versenyfeladatok összeállításánál ez a fő szempont. A feltételek kialakításánál nagyon ügyeltünk arra, hogy az idei is színvonalas szakmai verseny legyen – emelte ki Kristóf András, a Szabadszállási Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka.

A szabadszállási tűzoltók két évvel ezelőtt a harmadik helyen zárták a megyei versenyt. Az országos erőpróbán ötödik helyezést értek el. Miként emlékezetes az is, hogy egyéniben, az irányítói kategóriában első helyen végzett Kristóf András.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Fotó: Gulyás Sándor
[/caption]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!