Kultúra

2015.05.04. 13:00

Visszakérték az iskolapénzt

Karinthy Frigyes: Visszakérem az iskolapénzt című színdarabjával léptek színpadra Budapesten a kunszentmiklósi Virágh Gedeon Szakközépiskola és Szakiskola növendékei.

Popovics Zsuzsanna

Nem először adták elő, a darabbal eredetileg az érettségizők szalagavató ünnepségére  készült. A bemutató nagy sikert aratott. Ennek apropóján kérte fel az iskolát a megyei kereskedelmi és iparkamara, hogy mutatkozzanak be az idei Szakma Sztár Fesztiválon.

A VG-sek a Hungexpo színpadán sem vallottak szégyent. A klasszikus darab szövegét átdolgozták (Gállosné Vermes Zsuzsanna, Takácsné Nagy Anikó, Nagy Erzsébet pedagógusok), a díszletet az iskola tanulói készítették, szaktanárok irányításával. A Karinthy-figuráknak az iskola tanulói kölcsönöztek egyéni karaktert, beépítve tanáraik és iskolatársaik jellegzetes gesztusait, személyiségvonásait, egyben iskolájuk mindennapi életének tréfás történéseit.

A jelenet szereplői voltak: Bódog Nikolett, Jaksa Dominik, Slezák Vivien, Dömök Gábor, Gecze Alexandra, Tóth Csaba, Oresztész Mercédesz, Csurán Roxána és Nádas Nándor. A ráadás produkcióban Inoka Márkó – a szakmunkásképző 9. évfolyamos diákja – trombitaszólóval szórakoztatta a közönséget.

A színpadképes, tehetséges diákok seregszemléjét a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) kísérő programjaként szervezte az Országos Kereskedelmi és Iparkamara. A színpadi program a pályaorientációt is kínáló rendezvény látogatóit szórakoztatta. Az érdeklődők az egyes szakmák standján maguk is kipróbálhatták tehetségüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!