Sport Bács-Kiskun

2015.05.04. 06:49

Az ezüstérmet sem kell lebecsülni

Nem sikerült megvédenie NB I-es bajnoki címét a Kecskeméti RC férficsapatának. Szombaton a Kaposvár együttese örülhetett az aranyéremnek, története során tizenhatodszor.

Borbély Károly

Hiába vezetett az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban 2–0-ra a Kecskeméti RC a FINO Kaposvár ellen az élvonalbeli bajnokság férfi döntőjében. A somogyi alakulat szépített, majd szombaton, az ötödik meccsen feltette az „i”-re a pontot. A hírös városi együttesnek ezüstéremmel kellett hazatérnie a somogyiak otthonából.

Egyedül a harmadik szettet tudta megnyerni a KRC a biztosan irányító Török Roland vezérletével, de ennél többre nem futotta erejükből.
– Hogy hányadik bajnoki címem ez edzőként Kaposváron? Ha jól számolom, a tizedik. Nagy csaták után lényegében újabb „háborút” nyertünk, ehhez a lehető legjobb hozzáállásra volt szükség. Nem a taktika döntött, hanem a szív és a hit. Küzdöttek a fiúk, csodás közönségünk pedig megadta hozzá az alapot. Jó mérkőzéseket játszottunk, és nulla kettes hátrányban is hittem a sikerünkben. Ez a párharc újra megerősítette bennem a munkába vetett hitet, és azt, hogy sohasem szabad feladni – olvasható a kaposvári edző, Demeter György nyilatkozata az nso.hu portálon. Míg Szasa Nedeljkovics, a Kecskemét edzője így vélekedett: – Vegyes érzések dolgoznak bennem, a kezdéskor jobbra számítottunk. Az első, kaposvári győzelem után még lelkesebben edzettünk, így érthető, hogy kettő nullás vezetésünk után kissé csalódott vagyok – pedig az ezüstérmet sem kell lebecsülni. Visszatekintve elmondhatom, megvoltak a lehetőségeink, amelyeket nem használtunk ki, de ebből a párharcból sok fiatal játékosunknak tanulnia kell, aminek később láthatják a hasznát.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó bronzcsatát a Vegyész RC-Kazincbarcika nyerte 3–2-re a Dág ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!