Sport Bács-Kiskun

2015.05.03. 20:55

Földházi Zsófia nyerte a kecskeméti világkupát

Földházi Zsófia nyerte a nők versenyét szombaton az öttusázók kecskeméti világkupa-versenyén a francia Elodie Clouvel előtt.

Borbély Károly

Az első két szám után a nyolcadik helyen állt a három hete, Rómában ezüstérmes Földházi, de lovaglásával három pozíciót javított. A kombinált verseny előtt így is tetemes, 39 másodpercnyi volt a hátránya az akkor éllovas Clouvellel szemben, jó lövészetekkel és nagyszerű futással azonban sorra előzte az előtte állókat, s végül francia riválisát is. Harmadikként az amerikai Margaux Isakssen ért a célba.

Földházi Zsófia az eredményhirdetést követően az MTI-nek elmondta, hogy a római ezüstérem után most is bízott a jó szereplésben, amikor pedig lovaglásával feljött az ötödik helyre, elérhető közelségbe került számára az újabb éremszerzés. „Úgy terveztem, hogy hamarabb az élre tudok állni, mert a kombinált számban erős vagyok” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy bár keveset rontott, de még ennél is jobb lövészetet remélt. „Beizgultam kicsit, mint a többiek, de a futásban kijött az a munka, amit elvégeztem. Rio előtt vagyunk, mindenki a kvótáért küzd és teszteli magát, ezért nagyon komoly verseny volt a mai” – tette hozzá.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Ennél is jobb lövészetet remélt Zsófia
[/caption]A kecskeméti az idei vk-sorozat negyedik viadala. A júniusi, minszki döntőbe az egyes állomásokon elért eredmények alapján lehet bejutni. Az ottani első helyezett – a nőknél és a férfiaknál is – olimpiai kvótát szerez.

 

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!