Kultúra

2015.04.21. 18:05

Családi kutyás nap a szigeten sztárvendégekkel

Segítőkutyák napját tartja Baján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szombaton.

Kubatovics Tamás

Az egész napos rendezvényen 10 órától koncertek, kutyás bemutatók, gyerekprogramok és sztárfellépők várják az érdeklődőket a Petőfi-szigeten, ahol szórakoztató formában mutatkozhatnak be a különböző feladatokat ellátó segítőkutyák.

A Földművelésügyi Minisztérium és a NÉBIH 2013 decemberében indította el a „Szabad a Gazdi” nevű programot, amivel a felelős állattartás és az örökbefogadás fontosságára kívánják felhívni a figyelmet. Ez idén a Látótárs nevű projekttel bővült: a NÉBIH örökbe fogadott egy vakvezető kutyát, és finanszírozza az állat képzésének költségeit. A rendezvény fővédnöke Zsigó Róbert, az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára. Szakmai támogatók: a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, a Magyar Terápiás és Segítőkutyás Szövetség, valamint a Bajai Rendőrkapitányság. A szigeten 10-től kutyás- és gyermekprogramok zajlanak, egyebek mellett agility bemutató, rendőrkutyás szimuláció, ebtanoda, állatsimogató várja az érdeklődőket, fél 2-kor Janicsák Veca, fél 4-kor pedig Király Viktor lép színpadra.

A részletes program a www.szabadagazdi.hu oldalon olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!