Közélet

2015.04.18. 16:55

Elfogadták a polgárőrség múlt évi beszámolóját

Több havi munkát tettek a polgárőrök a várostól kapott negyed millió forinthoz.

Kubatovics Tamás

Több mint 2000 órát teljesítettek tavaly, ezek csaknem 70 százaléka önálló szolgálat volt, míg a rendőrséggel közösen 349 órát töltöttek. Egyebek mellett ez derül ki a Bajai Polgárőrség múlt évi beszámolójából, amit kritikai megjegyzés nélkül fogadták el a városatyák legutóbbi ülésükön. Pozitívumként került szóba, hogy a rendőrséggel és közterület-felügyelettel jó kapcsolatot ápol a város által évi 250 ezer forinttal támogatott szervezet. Bokányi Zoltán elnök szerint az előző év fontos eseménye volt a lovas csoport megalakulása, nekik köszönhetően 1996-os megalakulásuk óta a legtöbb új belépőt regisztrálhatták, így az évek során 20 főre apadt létszámuk 32-re emelkedett. 

Változatlanul szabad idejükben, díjazás nélkül ténykednek, az önkormányzati támogatást az egyesület működésére, valamint a technikai hátterük fenntartására költik. Tavaly a helyi vállalkozók célzott támogatásával kisiskolások oktatására alkalmas mobil Kresz-parkot vásároltak, amit a rendőrségnek adtak át.
- Idén a külterületi jelenlét erősítése a fő célunk, ehhez terepjárót szeretnénk vásárolni, ha lesz ilyen pályázat. De a zabról sem feledkezhetünk meg - mondta terveikről Bokányi Zoltán.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Bokányi Zoltán
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!