Kultúra

2015.03.29. 13:42

Beavatás a dzsessz világába

Öt fellépőt láthatott szombaton a közönség a tiszakécskei második dzsessztalálkozón.

Sz. T.

Második alkalommal szerveztek ingyenes dzsessztalálkozót a Tisza-parti kisvárosban. Az ötletgazda dr. Kispál Gyula maga is zenész, a Rambler együttes gitárosa. Bár a találkozó ingyenes volt, de támogató jegyet lehetett vásárolni.

Elsőként a törökszentmiklósi Bakondi András lépett fel, aki akusztikus gitárjátékával kápráztatta el a közönséget. Majd Major Balázs dobjaival kápráztatta el a hallgatóságot. A zenész unikális, ütős showja a modern zene hagyományoktól elrugaszkodó válfaját képviseli.

A Milagro együttest Carlos Santana szeretete hozta össze. Ők Magyarország egyetlen Santana Tribute Band zenekara. Az együttes tagjai Tiszakécskén, Lakiteleken és Kecskeméten élnek. A formáció öt éve van együtt. Saját bevallásuk szerint nem csupán eljátsszák Santana dalait, hanem megpróbálnak egy Santana koncertet varázsolni a színpadra, szabadságot, vidámságot, napfényt adva a közönségnek. 

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Akusztikus gitáron is szólt a dzsessz
[/caption]A nemzetközi hírű, de itthon kevéssé ismert Szabó Gábor dzsesszgitáros életművét igyekszik megismertetni a közönséggel a Rambler együttes dr. Kispál Gyula vezetésével, akik valamennyien tiszakécskeiek. A két gitár és a dob alapfelállás mellett gyakoriak a vendégművészek. Ezúttal is több vendég „segített” a koncert még teljesebb megvalósításában. A szegedi Storyville Jazz Band fennállásuk tíz éve alatt számos országban járt. A ragtime és a dixieland is közel áll hozzájuk. Műsorukat a műfaj tradicionális és revival slágereiből állították össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!