Kultúra

2015.03.29. 12:11

A türelem jegyében alkottak közösen

Szemléletváltó program keretében találkoztak értelmi sérült fiatalokkal a kecskeméti Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Szakközépiskola diákjai.

Popovics Zsuzsanna

Két alkalommal voltak vendégeik az ÉNÓ ellátottai (Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézménye), akikkel együtt kézműveskedtek, táncoltak, ismerkedtek. A szemléletváltó nap lehetőséget nyújt a sérült embereknek arra, hogy megmutassák mire képesek, és miként tudnak együtt dolgozni az általános képességgel rendelkező diákokkal. A házigazdáknak pedig arra nyílt lehetőségük, hogy megtapasztalják: rendelkeznek-e azokkal a képességekkel (türelem, szeretet, empátia), amelyek a sérült emberekhez szükségesek.

A programot a városi Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága szervezi, évente több alkalommal, más és más középiskolákban. A szemléletváltó nap célja rámutatni: a sérült emberek sok szeretetet képesek nyújtani, egyben szeretnék, ha hasonló jóindulattal fogadná őket a többségi társadalom. Felmérések szerint manapság csak nagyon kevesen tudják elfogadni a sérülteket. Arra törekszünk, hogy ez a megítélés megváltozna – mondta el lapunknak Fazekasné Kis Ilona, ÉNÓ vezető. 

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!