Kék hírek, bulvár

2015.03.27. 10:32

Illegális olajlepárlót találtak Ágasegyházán

Egy ásványolajtermék lepárló berendezést, valamint közel 10.000 liter már legyártott ásványolajterméket találtak egy ágasegyházi ingatlanon a NAV és a rendőrség munkatársai.

baon.hu

A NAV pénzügyőrei a rendőrség munkatársainak közreműködésével tegnap ellenőrzést tartottak egy ágasegyházi ingatlanon. Az egyik melléképületben egy éppen működő, óriási méretű, 3000 literes üsttel ellátott ásványolaj-lepárló berendezést találtak, amely mellett megközelítőleg 10.000 liter, már legyártott ásványolajterméket is találtak.
Az ellenőrzéskor fény derült arra is, hogy az udvaron álló öt gépjármű – személygépjárművek és munkagépek – már az illegálisan előállított üzemanyaggal voltak megtankolva.

A pénzügyőrök valamennyi termékből mintát vettek, melynek a vizsgálatát a NAV Szakértői Intézetének munkatársai a mobillabor segítségével már a helyszínen megkezdték.

A hatalmas berendezést, valamint a nagy mennyiségben illegálisan előállított ásványolajterméket a pénzügyőrök lefoglalták és az ügyben jövedékkel visszaélés elősegítése bűncselekmény miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

A jövedéki eljárás végén több mint 3 millió forint bírság kiszabása várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!