Kultúra

2015.03.26. 20:17

Jókai Mór, a halasi díszpolgár volt a kiválasztott

Varga Domonkos, a halasi Kertvárosi Általános Iskola 8. osztályos tanulója végzett az első helyen a Dr. Szabó Miklós országos szövegértési verseny döntőjében. A verseny témája minden évben más, de mindig Halashoz kötödő jeles személyiség. A kiválasztott idén Jókai Mór volt, aki 1893-ban lett Kiskunhalas díszpolgára.

Tapodi Kálmán

A Bibó István Gimnázium huszonkettedik alkalommal hirdette meg hetedik és nyolcadik osztályosok részére a szövegértési versenyt, melynek idei döntőjében huszonnyolcan vettek részt.

A legjobbnak Varga Domonkos (felkészítő: Dunainé Czmorek Melinda) bizonyult, második helyen végzett Váradi Eszter Noémi (ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium), a harmadik lett Szőnyi Borbála (Bibó István gimnázium – felkészítő: Hegedűs Katalin).
Különdíjat vehetett át a legjobb szövegértő: Váradi Eszter Noémi, a legjobb feladatmegoldó: Hoffmann Balázs (Eszterházy Károly Főiskola Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola – Eger), a legjobb szövegmondó: Varga Domonkos és Gulya Laura (SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola – Szeged).  A legjobb nem kiskunhalasi, de Bács-Kiskun megyei versenyző: Botlik Viktória (Nagy Lajos Általános Iskola – Apostag), aki a nyolcadik helyen zárt.

A szövegértési verseny résztvevői ott voltak a halasi strandon is, ahol a Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesülete, a Felsővárosi Általános Iskola tanulói, valamint az Ady utcai és a Szilády utcai zöld óvodások közreműködésével elültették a Jókai-fát. A kocsányos tölgy csemete az utóda annak az öreg tölgynek, ami a közelmúltban dőlt ki.

 

Címkék#Kiskunhalas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!