Közélet

2015.03.26. 19:16

Városőrség felügyel majd

Városőrséget hoz létre Baja. Így döntött tegnap a képviselő-testület Fercsák Róbert polgármester kezdeményezését teljes egyetértéssel elfogadva.

Kubatovics Tamás

Ennek a 10 fős egységnek a létrehozása egyéb átszervezésekkel együtt került a városatyák elé az előző napi dátumot viselő előterjesztésként. A közterület-felügyelet megerősítésére, kiegészítésére hivatkozva jön létre az őrség, melynek tagjait Kammermann Péter, a közterület-felügyelők eddigi főnöke irányít majd. A terv szerint az őrség tagjai heti hét napon, 24 órában lehetnek jelen a közterületen, ebből adódóan több szabálytalanságot észlelhetnek. Igaz, semmivel sem rendelkeznek majd több jogosítvánnyal, mint bármelyik állampolgár, ám kötelesek lesznek intézkedni, illetve azt kezdeményezni, ha jogszabálysértést, mulasztást észlelnek.

– Szépen lassan a hatalom megvalósítja a Jobbik terveit – mondta Jaszenovics Istvánné, a párt képviselője a kezdeményezést méltatva. Fercsák Róbert (Fidesz) viszont úgy fogalmazott: garantálja, hogy ez nem így lesz, nem katonai, félkatonai szervezetről van szó, inkább a parkőrséghez hasonló, a városi rendezvényekkel összefüggő feladatokat látják el, nem rendfenntartók lesznek. Hangsúlyozta, hogy ez is munkahelyeket teremtő változtatás.
Dr. Papp Zoltán jegyző a városőrség várható költségeiről szólva elmondta, hogy összességében 19 milliós többletköltséggel számoltak, idén 7 millióval növelni az előirányzatot, mert a többit fedezi a két álláshellyel karcsúsított közterület-felügyeletnél keletkező bérmegtakarítás.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] A nagyrendezvényeket, így a halászléfőzést is felügyeli a városőrség
[/caption]Arról is döntöttek a képviselők, hogy a polgármesteri hivatalban néhány éve megszüntetett városüzemeltetési irodát újjászervezik, az öt fős szervezeti egységet áthelyezésekkel, valamint egy új személy felvételével hozzák létre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!