Közélet

2015.03.24. 16:44

A foglalkoztatásra koncentrál majd a nagy ifjúságkutatás

Foglalkoztatási kérdések állnak majd a 2016-ban esedékes, négyévente sorra kerülő nagy ifjúságkutatás középpontjában - közölte Novák Katalin család és ifjúságügyért felelős államtitkár kedden, az Ifjúsági Szakmai Egyeztető Fórum (ISZEF) budapesti ülésén.

MTI

Novák Katalin család és ifjúságügyért felelős államtitkár hangsúlyozta, a jövő évi kutatásra készülve a két éve alakult szervezet kedden létrehoz egy a foglalkoztatással foglalkozó munkacsoportot, amelyet Schanda Tamás ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár vezet majd.

Novák Katalin emlékeztetett, az ISZEF azért jött létre, hogy a kormányzati intézkedésekről a fiatalok is elmondhassák véleményüket. Ezt a célt szolgálja egyebek mellett a jelenleg is zajló Rólad szól programsorozat, amelynek részeként 19 magyarországi és 5 határon túli helyszínen lépnek kapcsolatba a fiatalokkal - fűzte hozzá.

Az államtitkár szerint a fiatalok véleménye egyebek mellett a 2014-2020 között esedékes uniós források hatékony felhasználása érdekében is kiemelten fontos.  

A fórum ülése az államtitkár felszólalását követően zárt ajtók mögött folytatódott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!