Közélet

2015.03.23. 21:42

Balinból több volt, mint csukából és süllőből

Kevesebb ragadozó halat fogtak a horgászok, az év első országos pergető horgász versenyén, amit a Szikrai Holt-Tiszán bonyolítottak le.

Szentirmay Tamás

Ötvenkét pár nevezett be a VIII. Országos Rapala Pergető Bajnokság első fordulójába, akik nem kevesebb, mint ötven településről érkeztek. Akadt közöttük vegyes, de női páros is.

A versenyzőknek a Holt-Tisza mind két oldala a rendelkezésükre állt, de a híd alatt átmenni nem volt egyszerű a magas vízállás miatt. Csak úgy lehetett, ha teljesen lefeküdtek a csónakba. Az ötvenkét pár közül csak a felének akadt a horgára hal, a többieknek nem volt szerencséjük. Összesen hatvan halat fogtak, amiből tíz-tíz csuka és süllő volt, valamint negyven balin. A kifogott halak hossza 24,83 méter volt, átlagban pedig 41 centiméter. A legnagyobb kifogott hal egy 73 centiméteres süllő volt, ami a csongrádi Sági Imre horgára akadt.

A versenyen természetesen a tapasztalat is sokat számított. Talán ezért is végezhetett az első helyen a budapesti Csóka Antal és Kemecsei Zoltán, akik többszörös magyar bajnokok. Ők tizenhárom halat fogtak és 327 pontot gyűjtöttek. A második helyen a gyöngyösi Kovács Zoltán Bársony Tibor páros végzett öt hallal és 256 ponttal. A harmadik szintén egy gyöngyösi páros lett Takács László és Fürtös Attila személyében, akik három halat fogtak és 146 pontot gyűjtöttek. A helyezettek értékes tárgyjutalmat kaptak, de a szervezők jóvoltából valamennyi párosnak jutott apró ajándék.

Címkék#Lakitelek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!