Sport Bács-Kiskun

2015.03.23. 17:47

Mizse KC: Bravúros döntetlen!

A Kecskemét magabiztosan nyert a férfi kézilabda második vonalának legutóbbi fordulójában, míg a Lajosmizse döntetlent játszott a második helyen álló Nyíregyháza ellen.

Borbély Károly

Győzött a férfi kézilabda NB I/B Keleti csoportjának legutóbbi fordulójában a Kecskemét.

KTE-KISOKOS–Füzesabony 37–27 (18–11)
A Kecskemét gólszerzői: Szabó B. 4, Petrik-Varga 1, Ledacs-Kis 1, Miss 8, Burik 2, Horváth 5, Hímer 3, Milovits 7, Scheuring 5, Talmácsi 1.
Elszántan indult neki a találkozónak a KTE-Kisokos, feledtetni akarták az Algyőtől az előző  fordulóban elszenvedett fiaskót – olvasható a csapat honlapján. Scheuring Balázs bombájával jelölte ki az irányt a hazai alakulat, és rakkolós játékkal uralták a meccset. Tíz perc után 5–1 állt az eredményjelzőn, és a Kecskemét nem is engedte közelebb a Füzesabony alakulatát. A szünet után sem változott a játék képe, továbbra is a hírös városiak domináltak. A kapuban Csernyik is szépen muzsikált, elől pedig rendre betaláltak Miss Zoltánék.
– Egész héten azzal foglalkoztunk, hogy a fiúk lelkiállapotát helyrehozzuk. Ez sikerült is. Az első félidőben voltak jó momentumaink, a másodikban is tudtuk hozni az eltervezett játékot. Amikor 10-12 gól is volt a különbség, akkor már kicsit kiengedtünk. Összességében kiegyensúlyozott játékkal tudtunk győzni, s hoztuk a két pontot – mondta Ocsovai Zsolt, a KTE edzője.

A KTE-vel azonos osztályban és csoportban szereplő Mizse KC ikszelt a legutóbbi fordulóban.

PRIMAVERA MIZSE KC–NYÍREGYHÁZI KC 33–33 (18–16)
Lajosmizse, 200 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy
Lajosmizse: Erdélyi - Drabant, Varga J. 4, Bujdosó 9, Benke 2, Farkas 6, Bak 1. Csere: Lengyel, Fehér (kapusok), Takács 9 (6), Bán, Vujasin, Lagzi-Kovács 2, Varga Z., Szórád, Szajbert. Edző: Tóth Edmond

A bajnokság második helyén álló Nyíregyházát fogadta a negyedik helyen álló Mizse KC csapata, így igazi rangadóra lehetett számítani, és nem is csalódtak a szurkolók. Az 56. percben három góllal vezettett a vendég együttes, ám a Mizse hatalmas hajrába kezdett, és hihetetlen izgalmak közepette egyenlített. Az utolsó támadást a nyírségiek vezették, de hősies védekezéssel sikerült megtartani a hazaiaknak a bravúros döntetlent.
– Nagyon tartottam a mérkőzéstől, ugyanakkor bíztam is a jó eredményben mivel jó formában van a csapatom. A második félidő elején kissé bealudtunk, ezért csak futottunk az eredmény után, de csapaton tartását mutatja, hogy szinte reménytelen helyzetben sem adtuk fel – mondta Tóth Edmond, a Mizse KC edzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!