Sport Bács-Kiskun

2015.03.04. 13:43

Jászberényben, akár Markóval

Az NB I/A alapszakaszának 25. fordulójában Jászberényben szerepel a KTE-Duna Aszfalt férfi kosárlabdacsapata.

Borbély Károly

A ma, 19 órakor kezdődő találkozót gyógyultan várja Marko Djeraszimovics, a kecskemétiek bedobója.

– Gyógyul?
– Pihentem, külön edzettem a többiektől, kihagytam a szombati, Alba elleni meccset, most úgy érzem, hogy teljesen rendben vagyok – mondta Marko Djeraszimovics, aki sérülés miatt kihagyta csapata legutóbbi, az Alba elleni bajnokiját.

– Mivolt a baj?
– A Magyar Kupa nyolcas döntőjében nagy terhelést kaptam. A harmadik meccsen, a Szolnoki Olaj elleni döntőben már úgy léptem pályára, hogy nagyon fájt a térdszalagom.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Marko Djeraszimovics állítja, hogy civilben a kispadon ülve lehet tanulni
[/caption]

– Tehát kockáztatott, amikor bevállalta a Tisza-partiak elleni találkozót. Nem felelőtlenség ez?
– Lehet, de úgy néz ki, hogy nem lett komolyabb baj. Mindenképp játszani szerettem volna, hisz csak egy kupadöntőről volt szó. Illetve nem akartam, hogy miattam érje támadás a csapatot. Ahogy tavaly is érte a Magyar Kupa elődöntője, az Olaj elleni meccs után. Akkor néhányan nem látták, hogy mi a realitás.

– A lényeg, hogy jól van, és akár pályára is léphet szerdán este a jászberényi bajnokin.
– Biztosan a kedd esti edzésen dől el, hogy mennyire bírom a terhelést. De a szakmai igazgatónktól, Sztojan Ivkovicstól függ, hogy kapok-e játéklehetőséget.

– Bolond lenne változtatni a győztes csapaton. Fehérváron is ön nélkül sikerült nyerni...
– Az Alba elleni meccs hőse, Kovács Péter is megjegyezte viccesen, hogy a hiányom jót tett a csapatnak.

– Mit válaszolt?
– Azt, hogy ha ideiglenesen nem vagyok Sztojan jobbkeze a kispadon, akkor soha nem érték volna el ezt a sikert. Ha Kemal Karahodzsicsot nem látom el jó tanácsokkal, akkor biztosan nincs meg a győzelem. De komolyra fordítva a szót: sokkal nehezebb a pálya szélén lenni, mint a játszani. Ugyanakkor jobban láttam a hibákat, mint amikor játszom. Állítom, hogy civilben a kispadon ülve lehet tanulni. De én inkább játszani szeretnék...


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!