Kék hírek, bulvár

2015.03.03. 12:43

Más nevét használva bűnözött K. Renátó

A rendőrök vádemelési javaslattal zárták le annak a férfinak az ügyét, aki barátja személyes adatait felhasználva vállalt munkát és okozott kárt munkáltatójának.

baon.hu

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécske Rendőrőrse sikkasztás, jármű önkényes elvétele és közokirat-hamisítás bűntettek, valamint okirattal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást K. Renátó, 25 éves jánossomorjai lakos ellen.
 
A rendelkezésre álló adatok alapján egy magát Ó. Z.-nek nevező férfi 2014. május 5-én munkára jelentkezett egy tiszakécskei vállalatnál, ahol gépjárművezetőként alkalmazták. A munkája során a sofőr a cég tehergépkocsiját 2014 augusztusában engedély nélkül saját céljaira használta, Ausztriába utazott, majd ott a céges tankoló kártyával saját részre tankolt. E mellett a férfi szolgálati mobiltelefonja több mint 100.000 forintos számláját sem fizette meg cége részére. A munkáltató ezen indokokra hivatkozva felmondott neki és megküldte postai címére a hivatalos iratokat. A megadott címen a levelet Ó. Z. székesfehérvári lakos vette át, akinek semmilyen kapcsolata nem volt a céggel - írja a police.hu.
 
Kiderült, hogy az „igazi” Ó. Z. a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon tett korábban feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2013 szeptemberében személyi iratait, köztük vezetői engedélyét, gépjárművezetői tachográf kártyáját eltulajdonította és személyes adataival visszaélt egy tiszakécskei gazdasági társaságnál.
 
A tiszakécskei rendőrök beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 25 éves K. Renátót, de nem találták, ezért elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene. Egy napon belül igazoltatták a Komáromi Rendőrkapitányság járőrei a férfit, aki éppen kamionsofőrként dolgozott egy győri cégnél. Az egyenruhások elfogták és előállították a terheltet.
 
K. Renátót – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, aki cselekmények elkövetését elismerte. Tettét azzal magyarázta, hogy az általa korábban elkövetett bűncselekmény miatt gépjárművezetői engedélyét a bíróság visszavonta, így nem tudott volna munkát vállalni sofőrként, ezért használta fel barátja okmányait.
 
A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécske Rendőrőrse az eljárást 2015. március 2-án befejezte, a nyomozás iratait vádemelési javaslattal megküldte a Kecskeméti Járási Ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!