Közélet

2015.03.02. 14:36

Kecskeméten, Félegyházán és Kalocsán már nincs látogatási tilalom

A kecskeméti, a kalocsai és a kiskunfélegyházi kórházban már nincs látogatási tilalom, Baján és Kiskunhalason még igen.

H. I.

Hétfőn értesítette szerkesztőségünket dr. Horváth Zsolt, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kórházban február elején elrendelt látogatási tilalmat az influenzás megbetegedések számának csökkenése miatt felfüggeszti. Mindez a kecskeméti kórházat, illetve kalocsai és kiskunfélegyházi telephelyét érinti. Utánakérdeztünk: a Bajai Szent Rókus Kórházban és a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban még érvényben van a korlátozás.
Az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatása szerint az influenza-figyelőszolgálatban résztvevő orvosok február 16-22. között 10 százalékkal kevesebb beteget regisztráltak, mint az azt megelőző héten.  A becslés szerint 81 900 fő fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz.

A 8. héten négy megyében emelkedett, a fővárosban és nyolc megyében - köztük Bács-Kiskunban is - csökkent, hét megyében nem változott az influenzaszerű panaszokkal doktorukat felkeresők gyakorisága. Érdekesség, hogy az országban kettő kivételével az összes megyében diagnosztizáltak laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenza megbetegedést, a kivételek között van Bács-Kiskun is (a másik pedig Tolna megye). 100 000 lakosra 827 influenza-gyanús beteg jutott országosan, megyénkben 602 (a 7. héten még 823).

 

H. I. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!