Kultúra

2015.02.28. 12:48

Zenei időutazás a Müpában

Rendhagyó gálaesttel ünnepelte 30. születésnapját a kecskeméti Bohém Ragtime Jazz Band a budapesti Müpában.

Popovics Zsuzsanna

Vizin Viktória kecskeméti származású operaénekessel adtak nagysikerű koncertet, megidézve ''30-as, ''40-es évek orfeumi hangulatát. „Egyenes Ámerikából érkezett a végzet asszonya a Bohém Orfeumba” – lelkesítette a közönséget a konferanszié: Ódor Kristóf színművész. A nyolctagú (plusz egy vendégzenésszel bővült) zenekar – a megszokottól eltérően – „háttér muzsikált”, míg a sztárvendég Vizin Viktória valódi dívaként hódított a színpadon. Volt szerelmes fruska (Holdvilágos éjszakán), csábító asszony (Odavagyok magáért), elhagyott szerető (Száz panasz ég a dalomban), majd maga a végzet (Mindig az a perc a legszebb).
A gálaest címe méltán volt La femme fatale (A végzet asszonya). Az örökérvényű karakter ezernyi árnyalatát az első részben magyar, a műsor második felében amerikai swingszámok segítségével mutathatta meg Vizin Viktória. A második részben végre a Bohém-csapat is énekelt, már-már vérprofi vokálként. Amikor a zene mozgásért „kiáltott” a táncosok is megjelentek, köztük sztepp-, boogie- és swing világbajnokok „hozták a showt” a színpadon. A fináléban volt kötelező és spontán ráadás, a telt házas nézőtér többször „felrobbant” a közönség elismerő tapsától.
Ezzel még nem ért véget a szülinapozás. Március utolsó hétvégéjén 24. alkalommal lesz Bohém Fesztivál Kecskeméten, ahol a hagyományos ünneplésre is lesz alkalom – ígérte a zenekar.

 

Popovics Zsuzsanna -->

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!