Közélet

2015.02.27. 12:02

Egészséges életmódra ösztönöz a program

Idén már tizenhetedik alkalommal indul útjára a Danone Kft. „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” programja.

Hraskó István

1999 óta a cég összesen 305 millió forintos támogatást nyújtott, többek között segítette a magyarországi gyermek-onkológiai és rehabilitációs központok által kezelt daganatos gyermekek rehabilitációját is.
Két éve a társaság elkezdte a TEGY keretében egészséges életmódra ösztönző programját, mégpedig azzal a céllal, hogy a 11-12 éves gyermekek játékos és kreatív módon sajátíthassák az egészséges életmód alapelveit, a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozással, a rendszeres testmozgással kapcsolatos ismereteket. Egyben fel kívánták hívni a figyelmet a gyermekkori túlsúly és az elhízás veszélyére, a gyermekek egészségének és életminőségének javítására.

A mostani tanév második félévében is folytatódik a kezdeményezés – derült ki kedden, a kecskeméti városházán tartott sajtótájékoztatón. Öt városban, köztük Bács-Kiskun megye székhelyén beszélnek 5. osztályos gyerekeknek játékos, ismeretterjesztő órák keretében az egészséges táplálkozásról. Kecskeméten a Móra Ferenc, a Lánchíd utcai, a Hunyadi János, a Vásárhelyi, a Magyar Ilona és a Mathiász János általános iskolákat célozzák meg a szervezők, a csatlakozó osztályok diákjai munkafüzetet is kapnak „Mi van a tányéron?” címmel, benne sok hasznos és közérthető információval például a napi energiaigényről, a helyes étkezési ritmusról, a szükségtelen fogyókúráról és a különféle ételekről.
Az órák mellett a résztvevő osztályok családi sportversenyre és főzőversenyre is jelentkezhetnek. Tavasszal a Danone hátrányos helyzetű térségekben lévő általános iskolák számára hirdet pályázatot, mégpedig olyan kisfilmek készítésére, amely az élet és a mindennapok kisebb-nagyobb örömeit mutatják be a gyerekek szemszögéből. A nyertes két iskola a létszámnak megfelelő joghurtot kap minden nap március elejétől június közepéig.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!