Közélet

2015.02.27. 10:57

Bővítenék a közvilágítást Helvécián

Az utak állapota állt a helvéciai falugyűlés közmeghallgatásának fókuszában.

Sebestyén Hajnalka

A napokban megtartott fórum a falugyűléssel kezdődött, melynek keretében elsőként Balogh Károly polgármester beszámolt az elmúlt év eredményeiről, és vázolta az idei terveket. Külön kiemelte, hogy 119 millió forint plusszal zárták az évet. Több nagyobb beruházás valósult meg a településen. Saját erőből bővítették a Wéber Ede központi iskolát, elkészíttették a Feketeerdői Általános Iskola új étkezdének terveit, felújították a Napsugár óvoda teraszát, megajándékozták a 70 éven felülieket és támogattak több helyi alapítványt, egyesületet és az egyházat.

Az elmúlt évi megtakarításoknak köszönhetően idén is több beruházásban gondolkodnak, melyekhez pályázati pénzeket is felhasználnak. Jelenleg is folyamatban van az ivóvíz program, a külterületi részekből többet is bekapcsolnak a hálózatba. Új tanyagondnoki körzetet alakítanak ki, melyhez gépkocsit vásárolnak. Napelemmel látnak el több önkormányzati intézményt, felújítják a sportcsarnok héjazatát és térfigyelő kamerákat állítanak fel. Bővítenék a közvilágítást, többek között a Feketeerdői iskolától a központig, a postától a Kiskőrösi útig, a temetőtől a Széles közig, valamint a Sport utca végéig. Emellett több utcában útalapot készítenek. Végül a Turupuliné dr. Polyák Katalin jegyző az új támogatási rendszert mutatta be. Hozzátette: a falugyűlést megelőzően ülésezett a képviselő-testület, és döntöttek a különböző új települési támogatásokról.

A közmeghallgatáson több lakó is felszólalt. Cseh Miklós volt polgármester a jól működő diákcsereprogramokat méltatta. Őt követően a többi felszólaló elsősorban az utakkal kapcsolatban szólt. Több helyen kérték, hogy szélesítsék a földutat, valamint pozitívan szóltak a gyakori grédezésről. Egy hölgy pedig a kerékpárutak építéséről érdeklődött.

Címkék#Helvécia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!