Közélet

2015.02.27. 07:35

Bor és pornó kazetta a lakiteleki temető szemetesében

Térfigyelő kamerák felszerelését javasolja a lakiteleki temetőt üzemeltető cég az illegális szemétlerakás visszaszorítására.

Szentirmay Tamás

Meglepő tárgyakat talált a lakiteleki temető gondnoka a miap a sírkert egyik szemetes konténerben.

– Nem először fordul az elő, hogy nem a temetőben keletkezett szemetet helyezik el ismeretlenek az ott lévő konténerekbe, hanem másfajta hulladékokat is beletesznek – panaszolta lapunknak Szénási Bertalan, a temetőt üzemeltető Himalája Blue Kft. ügyvezetője. – Ezúttal egy írógépet is rejtett az egyik nejlonszatyor. Ezen kívül két üveg felbontatlan bort, néhány posztert, magnó- és videókazettákat tett bele valaki a konténerbe. A videókazetták, melyek egy viszonylag jó minőségű sporttáskában kaptak helyet – amit egy fekete műanyagzsákba tettek még bele – pornófilmeket tartalmaztak. Néhány széttépet erotikus kép is előkerült a szemétből, ahova csak elszáradt virágokat és koszorúkat lehetne beletenni – mondta felháborodva az ügyvezető.

Szénási Bertalan a legutóbbi testületi ülésen azt kérte a település vezetőitől, hogy a temető kapuihoz is helyezzenek el térfigyelő kamerákat, mert akkor le lehetne buktatni azokat, akik ilyen módon próbálnak megszabadulni felesleges cuccaiktól. A gondnok elmondása szerint a tárgyakat nagy valószínűséggel vasárnap este, vagy hétfőn hajnalban rakták bele a konténerekbe, a friss nyomok legalábbis ezt bizonyították. Szénási Bertalan elmondta, hogy a konténerek ürítési költségeit az üzemeltető cégnek kell állni. Ezért sem mindegy, hogy milyen és mennyi szemetet tesznek bele ismeretlenek.

Lakitelek egyébként a térfigyelő rendszer kiépítése milliós nagyságrendben nyert pénzt egy pályázaton. A kamerák telepítése hamarosan elkezdődik, de a tervekben nem szerepel, hogy temető bejáratait is figyeljék. Viszont a rendszer bővíthető, így ha újra lesz pályázati, vagy egyéb forrás, akkor lehetőség lesz arra is, hogy a lakiteleki temetőt és környékét is bekamerázzák, ezzel is megpróbálják visszaszorítani az illegális szemétlerakást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!