Kék hírek, bulvár

2015.02.26. 13:10

Megkezdődött a nagynénjét meggyilkoló, bajai férfi pere Kecskeméten

Egy, a nagynénje megölésével vádolt 64 éves bajai férfi büntetőpere kezdődött meg csütörtökön a Kecskeméti Törvényszéken.

MTI

Praveczky Magdolna ügyész elmondta, hogy a születése óta nagyothalló F. Szilveszter vádlott büntetett előéletű, emberölés kísérlete miatt két évet már börtönben töltött.
A vád szerint a férfi évtizedek óta jó viszonyban volt 87 éves nagynénjével, aki egyedül élt egy bajai családi házban. A sértett rosszul hallott és mozgásában korlátozott volt. A vádlott naponta kora reggeltől kora délutánig tartózkodott a nő házában. A férfi nyugdíját, pénzét a nagynénje kezelte, ő gondoskodott a csekkek befizetéséről, gyógyszere felíratásáról és naponta főzött mindkettejükre.

Tavaly július 14-én a vádlott kora reggel italozni kezdett, és mire a sértett házához ért, már érezte az ital hatását -írja az MTI. A házhoz érve kérte nagynénjét, hogy adjon neki pénzt, de az asszony ezt megtagadta. A vádlott erre kivette nagynénje kezéből a járóbotot, és ütlegelni kezdte vele. Eközben a bot eltört, az asszony pedig hanyatt esett, rá az előszoba kövezetére. A vádlott tovább bántalmazta, fojtogatta, rugdosta a már vérző és védekezni képtelen sértettet, majd a nő zsebéből magához vett kulccsal kinyitotta a szobai ágyneműtartót és az ott talált, pénzzel teli két borítékkal hét óra körül elment.
A sértett nem vesztette el az eszméletét, de mozdulni és segítséget kérni nem tudott. Délután két óra körül talált rá a fia, akinek az asszony elmondta, hogy unokaöccse bántalmazta.

A nőt még aznap megműtötték a kórházban, de másnap meghalt. Halálának oka a máj többszörös szakadásával összefüggő hasűri vérzés, valamint az ennek következtében kialakult légzési és keringési elégtelenség. Azonnali szakszerű orvosi ellátás mellett valószínűleg megmenthető lett volna az élete.

Surányiné Pólik Edina tanácsvezető bíró jeltolmács segítségével egyeztette a vádlott adatait. A férfi ezután megtagadta a vallomástételt, de beismerte bűnösségét.
A tárgyalás tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!