Közélet

2015.02.01. 17:18

Marad a változékony idő

Nyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet. Hétfőn kisebb mennyiségű havazásra is számítani kell.

baon.hu

Family walking in snow

Fotó: Getty Images

Hétfőn eleinte többfelé, később a keleti, északkeleti megyékben várható még kisebb mennyiségű havazás, hószállingózás. Nyugaton már megkezdődik a felhőzet felszakadozás és többfelé számíthatunk napos időre, csak a Tiszántúl marad erősen felhős. Az északnyugati szél a főváros térségében és a Dunántúl középső részén átmenetileg megerősödik. Hajnalban a havas tájakon ‑10, ‑12 fokig is süllyed a hőmérséklet, nappal -1, +5 fokig emelkedik.

Átmeneti csapadékszünetre és nyugodtabb időre kedden számíthatunk. A változóan felhős ég mellett sok napsütés valószínű és mérsékelt légmozgás, nappal 0-5 fokkal.

A keddi „pihenőnap” után szerdán egy újabb ciklon érkezésére készülhetünk, amellyel kezdetben nyugaton, majd országszerte csapadékosra fordul ismét az idő. A mediterrán ciklon a csapadékok egész tárházát vonultatja fel: eső, havas eső, hó és ónos eső egyaránt előfordulhat majd. Többfelé felélénkül az északkeleti szél, a hőmérséklet pedig -1, +6 fok között alakul nappal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!