Sport Bács-Kiskun

2015.01.28. 11:27

Ivkovics interneten követi a Körmend elleni meccset

A 14. fordulóból elmaradt meccset pótolnak Körmenden ma 18 órakor az élvonalbeli bajnokság alapszakaszában. A KTE-Duna Aszfalt utazik a vasi városba. Sztojan Ivkovics nélkül...

Borbély Károly

A KTE-Duna Aszfalt szombati, MAFC elleni meccse – 86–61-re nyert a fővárosban a Kecskemét – borzolja a kedélyeket, leginkább a körmendiek vezetőedzőjének az idegeit. Déri Csaba ugyanis – készülve a mai KTE elleni meccsre – megnézte a fővárosi találkozó videóját, és alaposan kiakadt.

– Először is szeretném leszögezni, hogy tisztelem a kecskeméti klubot, és távol álljon tőlem a hangulatkeltés, de nemrég láttam a MAFC–Kecskemét mérkőzés felvételét, és mélységesen fel vagyok háborodva. Olyan dolgot láttam, amire 28 éves edzői pályafutásom során még nem volt példa. Ivosev rendkívül sportszerűtlenül viselkedett. Értetlenül állok az eset előtt, nem értem, hogy nem láthatták ezt a játékvezetők, illetve csodálkozom azon is, hogy a MAFC szó nélkül hagyta az esetet, hiszen túl azon, hogy súlyos sportszerűtlenség történt, még a becsületüket is megsértették. Az ügyvezetőnk egyetértésével szeretném, ha a szövetségben utólag felülvizsgálnák az esetet – mondta Déri Csaba a bb1.hu-nak.

Megnéztük mi is a felvételt. Látni, hogy Ivosev Tomiszlav a jobb kezével eltalálja Misek Levente veséjét, ahogy az is megfigyelhető, hogy a MAFC játékosa a baljával hátracsap, de nem talál. A felvétel arról is árulkodik, hogy az egyik játékvezető néhány méterre állt az esettől...

– A MAFC végig nagyon keményen játszott ellenünk, több ütés-vágás is volt a meccsen mindkét oldalon. Volt, hogy mi feküdtünk, volt, hogy ők. Misek például többször is leütközte a játékosaimat, néhány esetben súrolta is a sportszerűtlenség határát. Ivosev és Misek között valóban történt egy kis affér, de én azt gondolom, ha Ivosev valakit megüt, akkor az három napig nem kel fel. Ha pedig Misek valóban kapott egy kis fülest, az egy ilyen meccsen még belefér. Egyébként, ha kikockáznánk a jászberényi játékos múltkori orrtörését, akkor Richards esetében is ugyanazt a szándékosságot lehetne felfedezni, mint ennél az esetnél. Sajnos én nem vagyok abban a helyzetben, hogy meg tudjam nézni a videót, de örülök neki, hogy a kollégám ráér ilyenekre is. Szeretnék ilyen helyzetben lenni, mint ő, hogy más csapatokat tudjak nézegetni. Azt gondolom, ez is egyfajta nyomásgyakorlás a szerdai meccsre, úgyhogy nem szeretnék semmi többet mondani a találkozóról. Javaslom, hogy foglalkozzon mindenki a saját dolgával. Rólam mindenki tudja, hogy nagy tisztelője vagyok a körmendi kosárlabdának, és nekem mindig külön élmény volt a vasi városban játszani, ahogy vezetőként is szeretem az ottani meccseket. De ha az én jelenlétem zavarja a kollégámat, akkor átgondolom, hogy egyáltalán elmenjek-e a meccsre. Ha ez nyomásgyakorlás felém, akkor beismerem, tényleg félek „Gumitól”, és nem is megyek el a meccsre. Azt viszont remélem, hogy játékvezetők nem ijednek meg tőle, és ők elmennek – mondta Sztojan Ivkovics, akit tegnap délután felhívtunk, hogy nem gondolta-e meg magát.
– Nem gondoltam meg magam, nem leszek ott a Körmend elleni mérkőzésen. Interneten követem az eseményeket – mondta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!