Közélet

2015.01.25. 11:46

Hagyományok ápolása, új utak keresése a Hunyadiban

Új profilkép az intézményről, új weblap és számos új program jellemzi az idei tanévet a bácsalmási Hunyadi János Gimnáziumban és Szakiskolában.

Juhász Jenő

Az elmúlt félév eseményeiről, újdonságairól és a következő hónapok fontosabb terveiről Márai András igazgatót kérdeztük.
– Az első félévben több olyan programot szerveztünk, melyek a tárgyi tudás bővítése mellett a mindennapi életre is felkészíti a tanulókat. Diákjaink mentéstechnikai bemutatót láthattak az iskolában, ahol a rendőrség, a mentőszolgálat, a bácsalmási tűzoltóság és a temetkezési vállalat emberei egy diszkóbaleset következményeit szemléltette. Rendhagyó történelemórát tartott a művelődési központ szervezésében dr. Romsics Ignác professzor a trianoni békekötésről. Tanulmányi kiránduláson jártak diákjaink Belgrádban és Szabadkán, valamint látogatást tettek a paksi atomerőműben. Rendszeresen szervezünk térségi tanulmányi versenyeket történelem, matematika és más tantárgyakból, melyek népszerűek. Végül kiemelném, hogy nagyon fontosnak tartjuk a hagyományőrzést és az egészséges életmódra nevelést, sportolást – részletezte az igazgató, majd áttért az idei év programjaira.

– Mozgalmasan indult az idei esztendő is: dr. Hegedűs Tibor tanszékvezető egyetemi tanár lebilincselő interaktív előadást tartott a diákoknak a csillagászatról. A lelkesedés nem maradt el, a tanulók nagy örömére február végén ellátogathatnak a bajai csillagvizsgálóba. További programjainkat a fiatalokra leselkedő veszélyekre való felhívás jegyében szervezzük. Neves szakemberek tartanának előadásokat, többek között szeretnénk meghívni  dr. Zacher Gábor toxikológust is. Felvettük a kapcsolatot a Bajai Járásbíróság elnökével, a bíróság szakemberei előadást  tartanak a különböző veszélyekről, az internethasználat negatívumairól, a fiatalkorúak bűnelkövetéséről. Lehetőség nyílik arra is, hogy a diákjaink meglátogassák a bíróságot, és ott egy perszimuláció során betekintést kapjanak az igazságszolgáltatás munkájába. Szeretnék elérni, hogy a kisvárosi környezet ne jelentsen hátrányt, diákjainknak biztosítsuk az esélyegyenlőséget a település és a környező intézmények támogatásával és összefogásával – mondta befejezésül az intézmény igazgatója.

Címkék#Bácsalmás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!