Közélet

2015.01.25. 11:40

Felmérik, majd jövőt vázolnak

Milyen állapotban van és mi legyen vele? Ezekre a kérdésre keresik a választ Baján a belvárosi ingatlannal kapcsolatban.

Kubatovics Tamás

Megvásárolta az egykori Tiszti Klubot a város, a csaknem hét éve a Baja Marketing Kft. által használt ingatlant továbbra is az önkormányzati cég használja majd. Az épületet 10 éve bérelte az önkormányzat az államtól, a városi cég változatlanul negyedévente bruttó 55 ezer forint üzemeltetési díjat fizet az önkormányzatnak. A város 32,4 millió (plusz áfa) forintot fizetett a belvárosi ingatlanért.

Hajdú Miklós, a Sikeres Bajáért frakció vezetője a városatyák decemberi ülésén  szükségesnek nevezte a hasznosítási lehetőséget számbavételét, a hosszú távra szóló elképzelések végiggondolását javasolta, véleménye szerint nincs túl jó állapotban az épületben. Rövidesen pontosabb képet kaphat a város új vagyontárgyának helyzetéről. Dr. Vácity József, a pénzügyi, gazdaságfejlesztési bizottság elnöke elmondta: saját hatáskörükben felkérték a Baja Vagyon Zrt.-t egy állapotfelmérésre, ez az összegzés februárra készül el. Ez képezheti majd az alapot, amiről elrugaszkodhat a jövőt fürkésző testület, illetve az előterjesztő. Erre a feladatra Fercsák Róbert polgármester Hajdú Miklóst kérte, aki ezt az általánosnak nem mondható kezdeményezést elfogadta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!