Közélet

2014.12.22. 13:42

Benne van szívük, lelkük

A karácsonyi forgatagban igazi kis oázis a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban berendezett Aranykapu Vásár, ami térségi hagyományőrző adventi vásárként hirdeti önmagát.

Sebestyén Hajnalka

 Itt az óhahatatlanul ránk ömlő tucat- és divattermékek helyett a városban és a kistérségben dolgozó kézművesek mutatkoznak be egyedi portékájukkal.
Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület hívta életre az adventi vásárt.
A keddig látogatható vásár barátságos hangulatát növeli, hogy kultutrális forgatag is egyben a vásár. A fellépő együttesek mellett a kézműves bemutatók is programot kínálnak az ünnepre készülődő látogatóknak. Szombat délelőtt például gyöngyökkel tűzdelt textil ajándékok készíültek szorgos asszonykezek jóvoltából a vásárlók szeme láttára. Több árus kínált egyedi horgolt- és csipkecsodákat, textilből készült hasznos kiegészítőket. A kíváncsiskodók bepillantást nyerhettek a szappankészítés titkaiba is. A vásáron különleges ékszerek, csuhékompozíciók, mézeskalács remekek, házi lekvárok, mézek, teák, bioőrlemények, homoktövis készítmények is helyet kaptak. Több helyen kóstolásra is invitálják az embereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!