Kék hírek, bulvár

2014.12.21. 11:14

A böröndök között találták meg a kubai nőket

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 3 embercsempészt és 151 határsértőt fogtak el.

baon.hu

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Tompai Közúti Határátkelőhelyén december 19-én 17 óra 40 perckor ellenőriztek a rendőrök egy belépésre jelentkező spanyol forgalmi rendszámú gépjárművet, amelyben 3 kubai állampolgár utazott. Az egyenruhások a gépkocsi átvizsgálásakor a csomagtérben, a bőröndök között megbújva találtak két kubai nőt, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket. A két határsértő menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak. Az autó utasterében utazó külföldiekkel szemben - szabadlábon hagyásuk mellett - a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.
 
A Kelebia, a Bácsalmás és a Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított 93 koszovói, 36 afgán, 8 pakisztáni, 8 kubai, 3 albán és 1 bagladesi állampolgárral szemben, akiket december 19-én és 20-án, Kelebia, Tompa, Csikéria és Bácsszentgyörgy térségében ellenőriztek a járőrök. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket, a kíséretükben lévő 26 gyermeket a kirendeltség erre alkalmas helyiségében, felügyelet mellett helyezték el. Kiderült, hogy 2 albán és 1 koszovói férfival szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. A határsértők menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!