Közélet

2014.12.18. 14:37

Sok adomány gyűlt össze

Öt éve indította útjára karácsonyi ajándékgyűjtő akcióját a kiskunfélegyházi városi könyvtár. Az intézmény dolgozói minden évben a családok átmeneti otthonában lakó gyerekek számára gyűjtenek könyveket, játékokat, ruhákat.

Vajda Piroska

Idén minden eddiginél több adomány gyűlt össze, melyeket Kállainé Vereb Mária, a könyvtár igazgatónője szerdán délelőtt adott át az otthon vezetőjének, Szalainé Örző Emíliának. Az ünnepélyes átadáson elhangzott, a családok és magánszemélyek mellett a kezdeményezéshez több félegyházi intézmény, iskola és óvoda is csatlakozott. A gyerekek örömmel ajándékozták el már megunt, de még jó állapotú játékaikat. Egy Washingtonban élő magyar orvos házaspár pénzzel támogatta a kezdeményezést, azzal a kikötéssel, hogy az összegből vásárolt ajándékok között szerepeljen Móra Ferenc Kincskereső kisködmön című könyve is.

Ebben az évben nem csak a rászoruló családok, hanem a menhelyre került kutyák számára is gyűjtöttek a gyermekkönyvtárban. A kezdeményezéssel nem csak a kutyák karácsonyát szerették volna szebbé tenni a szervezők, hanem a személyes példamutatás és a tapasztalat útján megtanítani a gyerekeket a felelősségteljes állattartásra – fogalmazott Dobos Matild gyermekkönyvtáros az átadáson.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Idén a kutyamenhelynek is gyűjtöttek ajándékokat
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!