Kék hírek, bulvár

2014.12.18. 12:33

Napokig tartott a szatyorba kötött kiskutyák haláltusája

Szörnyű kínokat élhetett át az a nyolc kiskutya, amiket egy lelketlen gazda nejlonszatyorba kötözve dobott ki a nyári hőségben a focipálya mellé Dunavecsén.

Zs. D.

A kutyákat egy lakossági bejelentés alapján találták meg a solti állatmentők. A nyolc kutyából kettő addigra elpusztult, csontkukacok ették a testüket, a másik hat kiskutya pedig borzalmas állapotban volt. Zachariás Ágnes solti állatvédő elmondása szerint az egyhetes, fekete és barna kiskutyákat élve ették a férgek, és hiába próbálták megmenteni az életüket, már nem tehettek semmit, a másik hat kölyköt sem tudták megmenteni. A solti állatvédők akkor feljelentést ettek a rendőrségen, a nyomozók az állatvédők segítségével hamar megtalálták az állatkínzót. A 23 éves dunavecsei nő ellen most emelt vádat a Kunszentmiklósi Járási Ügyészség.

– A 23 éves nő augusztus 13-án összeszedte a dunavecsei lakóházuk teraszán a hónap elején született nyolc keverék kutyakölyköt, és azokat egy nejlon reklámszatyorba tette. A vádlott a szatyor fülét összekötözte, és kutyakölykökkel teli, bekötözött szatyrot Dunavecsén, a sportpálya közelében kitette. A kutyakölykök 2014. augusztus 15. napjáig – két napon keresztül – a bekötözött szatyorban táplálék és víz nélkül szenvedtek, megtalálásukig a nagy melegben a legyek a kölyköket élő állapotban beköpték. Augusztus 15-én a vádlott testvére telefonon értesítette az állatmentőket, akik a helyszínen két elhullott kölyök mellett hat, még élő kiskutyát találtak. Ekkor már az állatok szemén, száján, orrán át folytak ki a férgek. A kölykök két napon át tartó haláltusája különös szenvedéssel járt, pusztulásukat a nagy meleg, a levegőtlenség, az élősködők elszaporodása, valamint a kiszáradás okozta – részletezi a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye.

A szabadlábon lévő nő terhére rótt bűncselekményt a törvény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti, bűnössége kérdésében a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!