Közélet

2014.11.28. 15:11

A 95 éves Geiger Istvánné Teréziát köszöntötték születésnapján

Csütörtökön ünnepelte 95. születésnapját a kecskeméti Geiger Istvánné. A szépkorú hölgyet a kecskeméti önkormányzat nevében dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és Bogasov István képviselő köszöntötte fel széchenyivárosi otthonában.

Hraskó István

Terike néni – leánykori nevén Schmidt Terézia – Tolna megyében, Bátaszéken született. Szülei földműveléssel és kertészettel, főleg szőlővel foglalkoztak. Az öt testvér közül Terike volt a legfiatalabb. Iskoláit Bátaszéken és Szekszárdon végezte. Pénztárosi, eladói és boltvezetői képzettséget is szerzett, mindig a kereskedelemben dolgozott, utoljára egy bajai ruhaüzletben. Nagyon mozgalmas élete volt, összesen tizenkétszer költözött, Kecskeméten viszont már 31 éve él. Kétszer ment férjhez, első házasságából egy fiú-, másodikból egy lánygyermeke született. Fiát, Szabó Józsefet rengetegen ismerik, sokáig ő volt Kecskemét tűzoltó-parancsnoka. Ő sajnos nem lehetett ott a köszöntésen, mert mint Terike néni elmondta, súlyos beteg. Az ünnepelt hölgy lánya, Klára az egészségügyben dolgozott, nemrég ment nyugdíjba, így többet együtt lehet édesanyjával. Gyermekein kívül még három unoka és egy dédunoka jelenti szűkebb családját.

– Sajnos 9 éve egy speciális időskori szembetegség miatt nem látok jól, csak halványan. De szoktam kézzel mosni, mosogatni, néha vasalni is. Egész életemben dolgoztam, és nagy szeretetben éltem a családommal – mondta a szépkorú hölgy. Lakásának falait beborítják szerettei bekeretezett fotói, több mint száz képet helyezett ki Terike néni.
– Soha nem panaszkodtam senkinek, hogy itt fáj, ott fáj. Erről nem vagyok hajlandó beszélgetni – mondta búcsúzóul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!