Gazdaság

2014.11.26. 10:15

Bébiételt vontak ki a forgalomból

Atropin alkaloid jelenlétét mutatta ki a német élelmiszerbiztonsági hatóság svájci előállítású bébiételből (gabonapép) egy piaci ellenőrzést követően. A figyelmeztetés az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül érkezett. Az érintett tétel kereskedelmi forgalomban már nem kapható!

baon.hu

Az Alnatura márkajelzésű bio, négy magvas gabonapépet Magyarországon a Drogerie Markt Kft. (DM) üzletlánc forgalmazza. A vállalkozás a riasztást követően saját hatáskörben azonnal kivonta a terméket a kereskedelmi forgalomból, majd megsemmisítette azokat.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] A terméket már nem lehet a DM polcain megtalálni
[/caption]A 4 hónapos életkort betöltött gyermekek táplálására szolgáló instant pépből csupán 26 doboz került értékesítésre, a tétel többi részét pedig haladéktalanul levették a polcokról. Az üzletekben a termékvisszahívásról tájékoztatót helyeztek ki, az érintett terméket a fogyasztók a vásárlás helyére visszavihetik.
Az  élelmiszerlánc felügyeleti hatóság elrendelte az svájci előállítótól származó hasonló kockázatú tételek vizsgálatát.
Az atropin alkaloid hatásáról szóló, az Országos Tisztiorvosi Hivatal közreműködésével készített tájékoztató anyag megtekinthető az alábbi oldalon.

Termékadatok
Termék neve: Alnatura bio 4 magvas gabonapép
Kiszerelése: 250 g
Tételazonosító: 14.152.1
Minőségmegőrzésű idő: 30.11.2015
Beérkezett mennyiség: 432 db
Raktárkészlet: 204 db
Kiszállított mennyiség a dm üzleteibe: 228 db
Beszállítás időpontja: 2014.10.09.
Értékesített mennyiség: 26 db
Gyártó: Holle Baby GmbH, Svájc
Forgalmazó: dm drogerie markt Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!